A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

текстови 9


Стрип
Оптимистичка прича
 
Talking Heads

Крајем седамдесетих година прошлог века, у току процвата панк културе, јавио се низ група које су деловале у оквиру панк сцене, али нису по свим карактеристикама одговарале њеним канонима. Ове групе на панк су наликовале због сировости и једноставности музичког израза, али их је од истог разликовало далеко боље владање инструментима него поносна неукост панкера. Са панком су делили отклон од постојеће рок сцене и монументално разметљивог прог-рока, али за разлику од панка, нису се гнушали флерта са комерцијалним жанровима, попут популарног и омраженог диска. Са панком су заједнички имали друштвени ангажман, али далеко озбиљније од бесних, букачких парола.

 
Зашто у Женеви нема метроа

Можда некима још није познато да у свима-добро-познатој Женеви нема метроа? Фора је у томе што су доле трезори...

Обилазак других градова ове земље подједнако је интересантан. Дестинација је била Цирих. Град у коме живи око триста хиљада људи, уз непрестану звоњаву црквених звона, са обале Циришког језера пружа и фасцинантан поглед на Алпе. Поред осталих знаменитости, издваја се црквени сат највећи у Европи (осам и по метара дијаметар) и  најскупља улица у Европи. Рецимо, ко реши да пазари Прада мушке хеланке од хиљаду и кусур еура моћи ће да их нађе у Цириху. Наравно ту су и остали: Miu Miu, Louis Vitton, Dior, Hugo Boss... О банкама да и не говоримо...

 
Пројекат „Препознај свог непријатеља“

Здравствено потпорно удружење (ЗПУ) студената Београда већ годину дана интензивно спроводи пројекат "Препознај свог непријатеља", под покровитељством и материјалном подршком Секретаријата за здравство Скупштине града Београда.

Овај пројекат представља примарну активност ЗПУ студената Београда, пре свега због врло забрињавајућих података добијених у разним истраживањима у протеклих неколико година, а који се тичу младе студентске популације која чини најперспективнији део нашег друштва. Стога, овај пројекат има за циљ подизање свести и повећање информисаности студената о болестима зависности (дувански дим, наркоманија, алкохолизам), репродуктивном здрављу, ХИВ-у и осталим полно преносивим болестима, утицају и контроли стреса, правилној исхрани, а све како би се обезбедила правилна и правовремена превенција.

 
Један трен у вечности

Звезде, ти мали стаклићи на небу, чине моју људску душу тако малом и тако великом у исто време. Но сад се звезде не виде, толико је мрачно да једва видим људе који седе око мене.

Киша пада већ сатима, а овај камион у коме смо нема цираду, тако да киснемо као мали мишеви, наравно не може се ништа учинити, ипак је ово рат. Камион се једва креће по овом путу, толико се цима лево-десно да имам осећај да ће неко можда и испасти напоље, па их опоменем да се чврсто држе, јер то су моји момци, моја чета.

 
<< Старт < Претходни 1 2 3 4 Следећи > Крај >>

Страна 1 од 4
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack