A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

Љубав на ЕТФ-у PDF Штампа Ел. пошта
Оцена корисника: / 42
ЛошеНајбоље 
Аутор Вања Ефремов   

Генераторова Комисија за истраживања јавног мњења (ГКзИЈМ) је поново била заузета испитивањем на тему: „Љубав”, са акцентом на љубав међу ETF-овцима! Од укупног броја анкетираних 30% су биле девојке, а 70% мушкарци, док је један анкетирани заборавио или одбио да дефинише свој пол, а други се премишљао око свог пола (заокружио је оба), али је имао женске особине, сакрио је своје године. Најзаступљеније годиште код оба пола (људског рода, не мисли се на северни и јужни као што је један наш колега мислио) је било 89. са 53%, потом 87. са 23%, 88. са 6%, по 5% анкетираних је 86, 85. и 84. годиште, а чак 3% је 90. годиште. Са прве године је 58% испитаних, са друге 18%, са треће 14%, док је са четврте године 10%. Анкета се састојала од 4 питалице (свака питалица је носила тачно 0 поена) са понуђеним одговорима и могућношћу да додаш неки свој коментар. Интересантно је да су мушкарци били расписанији, половина њих је искористила макар једном ту могућност, док је то урадило само 20% девојака. Такође, само припадници мушког пола су преправљали правописне грешке у анкети (за које је Сава неправедно оптужен)!

И три напомене, тачније одговори на постављена питања: ова анкета никоме није упућена као вид мувања; друго – нема никаквог скривеног значења у томе што је рађена 9. марта и треће – ГКзИЈМ нема бројеве тражених асистената и колегиница.

На прво питање: „Шта мислите о супротном полу на ЕТФ-у?”, 7% момака и 5% девојака доживљава своје колеге као типичне ликове из вицева о ЕТФ-овцима, 10% колегиница се труди да не размишља о својим колегама и то им је узвраћено, јер 9% колега ради то исто! 12% момка и 15% девојака у студентима ЕТФ-а супротног пола види само другаре за учење. Ипак највише има оних који своје колеге виде као интересантне особе, међу њима су 65% припаднице женског пола, а 60% мушког. 12% мушкараца и 5% њихових колегиница се слаже да су на ЕТФ-у девојке и момци згодни, шармантни и пожељни! Коментар неких девојака је да на ЕТФ-у има превише мушкараца, док су мушкарци варирали у својим размишљањима, од питања да ли постоји супротан пол, преко модификованих народних пословица („У сваком житу има кукоља, па и на ЕТФ-у симпатичних цурица”), занемаривању изгледа, али фаворизовању знања из ОЕТ-а до импресија о очима увећаних наочарима…

Затим је следило питање: „Како бисте пришли ЕТФ-овцу, -овки?” Треба се замислити зашто је чак 8% анкетираних мушкараца, а ниједна девојка заокружило одговор да не прилази никоме јер су дошли на овај факултет да уче. Десетина девојака и за 1% више момака не прилази особама на факсу, јер им се нико не свиђа! Док 22% ЕТФ-овки и 28% ЕТФ-оваца је признало да би пришло својој симпатији са стандардним ЕТФ-овским питањима типа: „Колико имаш поена на колоквијуму?” или „Могу ли да копирам твоје скрипте?”. Највише се одлучило (61% девојака и 40% момака) за позив на излазак (који, замислите, нема везе са факсом!), док би 5% студенткиња и 13% студената ЕТФ-а колегама пришло ходајући, евентуално трчећи! Један наш колега би покушао комбинацијом свега наведеног, мада није рекао да ли су комбинације са или без понављања, док би други покушали набрајањем свих функција или дивљењем њеном дигитрону. Мада, неки су писали ловачке приче у којима је важна опрезност и наоружање пушкама за омамљивање, док су се други једили због насртљивих смарача. Иако су ово све били мушки одговори (да баш сви, и последњи!) за највећег каваљера и најбољи изабран је одговор једне девојке, која би својој симпатији уступила место у пуном амфитеатру!

Треће питање је гласило: „Где замишљате савршено место за упознавање са особом са овог факултета?”, и на овом питању мишљења су била највише подељена. Четвртина анкетираних девојака и 14% мушкараца сматра да би некога најбоље упознао на предавању у амфитеатру (ваљда им је изглед и понашање у природном окружењу најважнији). 12% мушкараца и за 0,5% више девојака сматра да би упознавање у КСТ-у на паузи или некој свирци било одлично, а мрачни ходници заграде техничких факултета су привлачни за скоро четвртину мушкараца, али и за упола мање девојака. Највише девојака се, ипак, одлучило за опцију што даље од факса (37,5%), док је то изабрало и 28% мушкараца. Старији студенти су се махом одлучивали за Електријаду (12,5% девојака и 22% момака), а „првацима” остаје само да ово схвате као препоруку да оду на исту. Многима је ово питање распламтало машту, па су написали да су њима посебна места и голубарник, тридесеттројка, ВЦ на архитектури, „Корчагин”, маскенбал, али и лабораторијске вежбе из физике. А неке девојке би највише желеле упознавање на нету, помоћу фејсбука, форума, али и онлајн игрица! Такође, покушаћемо да се договоримо са професором енглеског да одвоји један део амфитеатра на својим предавањима за мување, јер је некима ту посебно романтично!

Последње питање је гласило: „Колико се ваш љубавни живот променио од доласка на ЕТФ?” Неки (6% девојака и 6% момака) су се изјаснили да су почели да гаје љубав према ОЕТ-у, електроници и другим предметима са нашег факултета. А чак 17% девојака и 6% мушкараца са неверицом схвата да неко и помишља да љубав на ЕТФ-у уопште постоји! 28% мушких анкетираних је задивљено нашим комшиницама са архитектуре и грађевине (мада нису искључене ни комшије), за разлику од само 6% девојака, које деле њихово мишљење. Ипак, највише је оних који не виде никакву промену ни на лоше, ни на боље у свом (постојећем или непостојећем) љубавном животу, и то 39% девојака и 52% мушкараца. Скоро трећина анкетираних девојака и 18% мушкараца је на ЕТФ-у упознало тренутну љубав. Зачуђујуће, али мушкарци на ЕТФ-у су више описивали свој љубавни живот (Девојке, немојте да се жалите да су ЕТФ-овци затворени!!!) и то речима попут: „драматично”, „онако”, „драстично”, „на боље”… Али и изјавама да су се трошкови за кондоме упетостручили (није прецизирано да ли због СЕК-е (светске економске кризе) или зато што су ЕТФ-овци тако згодни) и да љубав цвета (са све цветићем!!!). Али посебно нас је забринула изјава једног анкетираног да ово место има лошу карму, па ако неко зна неког доброг шамана нека се јави редакцији да помогнемо у решавању овог проблема.

Закључак ове анкете, по мишљењу ГКзИЈМ је да на ЕТФ-у дефинитивно можете наћи свог пара, макар се само вас двоје сложили да сте апсолутно непривлачни и антипатични једно другом (можда због истог наелектрисања), такође можда баш особа са којом (само) редовно учите вам постане пријатељ или чак нешто више. А девојке и момци који већ имају симпатију нека добро проуче ове редове и сами изаберу најбољу тактику (место, приступ). И знајте да смо ми коришћењем Гаусове расподеле уз незнатне апроксимације и рачунањем у Матлабу дошли до закључка да имате 47,60% сигурности да је девојка која вам се свиђа нема дечка на ЕТФ-у и да има лепо мишљење о ЕТФ-овцима као момцима, док девојке имају више шансе, 59,04%, да њихов слатки ЕТФ-овац нема девојку на факсу и нема ништа против да је ту и нађе!

Вања Ефремов

 

Comments  

 
+15 #1 2010-08-17 01:51
Svaka cast Vanja.
Quote
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack