A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

Електронско плаћање
  
 
   Пријава колоквијума је бесплатна, али је добро припремити се на време пре пријаве испита. Студенти добијају право на три бесплатне пријаве испита, а свака следећа пријава се плаћа. Имајте у виду да се пријава не рачуна у излазак, тј. можете само пријавити испит и не изаћи на њега. Уколико имате испит за који се пријава мора платити то се може урадити преко рачунара.

   Плаћање се врши путем сервиса за електронско плаћање Банке Интезе. Прво треба да отворите текући рачун у овој банци. Одржавање рачуна кошта 100 динара месечно. Уз рачун добијате и платну картицу, па ова комбинација постаје изузетно добра и за студенте који нису из Београда (врло згодан начин трансфера новца без провизије).

   Да бисте могли да вршите електронско плаћање, потребно је да од службенице у банци затражите да вам се омогући ова услуга. Такође је потребно да том приликом тражите да вам направи предефинисани налог. Ово је заправо налог за плаћање који је снимљен као шаблон, и који ћете користити сваки пут када пријављујете испите преко студентских сервиса.

   Најбитнија ствар, која може задати највише проблема су подаци којима се треба попунити шаблон. Дакле, уплатилац, то сте ви, и то наравно и тета на шалтеру банке зна. Што се тиче сврхе уплате, то ће бити „Пријава испита” (или нешто друго, у зависности за шта пишете предефинисани налог). Као примаоца наводите „СОП. ПРИ. ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ БЕОГРАД”, а жиро рачун је 840-1438666-48. Најзанимљивија ствар је сам позив на број, и од тога зависи да ли сте лепо одрадили посао. Ово је ваш домаћи задатак, тј. морате га сами израчунати. Позив на број је у формату ХХШШШГГГГББББ, где је ББББ четвороцифрен број индекса, ГГГГ четвроцифрена година уписа, ШШШ ће бити 100 за пријаву испита, надокнаду лабораторијских вежби и слично, а 200 за уплату школарине (вама за сада углавном треба само ово прво), и ХХ је двоцифрени број који се добија по следећој формули 98 - ((ШШШГГГГББББ · 100) mod 97), или преведено на српски то је број који се добија множењем осталог дела са 100 (ШШШГГГГББББ · 100), затим одређивањем остатка при дељењу тако добијеног броја са 97 ((ШШШГГГГББББ · 100) mod 97), и одузимањам добијеног резултата од броја 98. На простом примеру за индекс 08/666 то би изгледало овако: ШШШ=100, ГГГГ=2008, ББББ=0666, ХХ = 98 - ((10020080666 · 100) mod 97) = 94, па би позив на број био 9410020080666.

   Приликом отварања рачуна у банци можете тражити и да вам дају посебан компакт диск помоћу кога сами можете правити своје налоге.

   Да бисте извршили уплату потребно је да се пријавите на свој налог (са подацима које сте добили у банци) на адреси https://online.bancaintesabeograd.com. Пре тога би било пожељнодапосетите страницу банке за детаљнија упутства за подешавање претраживача. Када сте се успешно пријавили идите на картицу Плаћања, и из менија изаберите опцију Динарска плаћања. Затим изаберите картицу Предефинисани налог и из падајућег менија изаберите предефинисани налог који желите да користите. Унесите суму и кликните на дугме Изврши. Коришћење ове услуге одвија се искључиво преко претраживача Internet explorer, а детаљнија упутства за подешавање интернет претраживача можете видети овде.

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack