A Free Template From Joomlashack

A Free Template From Joomlashack

ФБ страница

СУЕТФ

О предметима

 

   Одмах на почетку прихватите чињеницу да крећете од нуле. Пред вама је много залагања, доказивања и рада. Не дозволите себи да вас понесе осећање „лако ћемо“. За сваки успех овде је неопходно много труда. Будите спремни да радите много и предано. Велика доза талента и личних склоности према материји која се овде изучава је корисна, али никако довољна. С друге стране, нимало талента, али довољно напорног рада може дати изузетне резултате. Дакле, рад, рад и само рад. Трудите се од почетка и без престанка. Радите и када вам се не ради. Нарочито тада. Разне комбинације су већ испробане, искуство говори да је ово једини прави начин студирања.

   Информишите се у што већој мери. Без обзира какве су ваше личне склоности ка информатици и телекомуникацијама, трудите се да увек будете у току збивања. Редовно обилазите табле са обавештењима, упознајте колеге и размените телефоне. Не устручавајте се да питате све што вас занима. У вашем је интересу да знате све оно што се тиче вашег студирања. Направите себи радни распоред по жељи. Нико вас неће приморавати да испуњавате обавезе и радите редовно. То је препуштено само вашој савести. Не дозволите да вас испитни рокови затекну неспремне. Рад током године, према новом систему студирања, сада се исплати више него икада. Потрудите се да олакшате себи.

   Навикните се на нови животни ритам. Што пре, то боље. Будите спремни да жртвујете део свог слободног времена. Сачините листу сопствених животних приоритета и понашајте се у складу са њом. Добар део времена ћете проводити на факултету. Постарајте се да буде корисно искоришћено. Дружите се што више. Прва максима, стара народна мудрост, коју треба да имате на уму гласи: „Заједно смо и лепши и јачи”. Наступајте према другима без предрасуда. Сви делимо исту судбину, проблеме и радости. Нека школа из које долазите не буде разлог да се осећате нити лошијим од других, нити супериорно. На ЕТФ-у устаљено мишљење о средњим школама не значи ама баш ништа.

   Знајте и да на факултету реч „штребер” губи сваки смисао. Просто — или полажете испите, или их не полажете. Нико вас неће гледати чудно, ако учите осам сати дневно. Нити ће се ко одушевити, ако изјавите да „нисте ништа учили, а прошли сте”. Знаће да лажете. Рад је наша реалност, треба је прихватити што безболније. Друга максима, такође народна мудрост (незнатно модификована за потребе ЕТФ-а) коју треба увек да имате на уму гласи: „Срећа прати спремне”.

   Толико за почетак. Остало ћете закључити и сами.

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack